• До скоро смо сумњали на квалитет меса, да се подсетимо снимка из месаре Матијевић итд… Сада смо се уверили да јефтино месо пореклом из Бразила није здраво. Комади тог меса су завршавали и за нашим […]

 • За дан заљубљених – биоскоп
  После дужег времена, у нашем месту моћи ћемо погледати филм у биоскопској сали Дома културе.

  У уторак 14.02.2017 године на Дан Заљубљених биће приказан филм „Зона Замфиров […]

 • Отварање експозитуре Поштанске штедионице у Великом Шиљеговцу

  Пре пар година били смо сведоци затварања експозитуре Комерцијалне банке у Великом Шиљеговцу, и то је умногоме отежало функционисањ […]

 • Златни котлић – Преображење 2016
  Клуб Спортских Риболоваца – Рибарска река и Црквена општина Велики Шиљеговац организују друго по реду такмичење у спремању рибље чорбе Златни котлић – Преображење 2 […]

 • Свечано отварање турнира одржаће се вечерас у 20:00 где ће наступити и КУД Каонички извори. Ове године је спремљен богат фонд награда и то:

  50.000 дин
  Ноћна купања у Рибарској Бањи
  Ваучери у ре […]

 • Данас на дан општине у Алексинцу на стадиону малих спортова „Таш“ биће одржан бесплатан концерт Партибрејкерса. Двочасовна проверена свирка, као и сваки пут обећава одличан провод а притом ће бити и промо […]

 • Несташица воде је претходних пар недеља правила превише проблема и задњом акцијом мештана села уз помоћ месне заједнице, проблем је саниран. Разлог нестанка воде потиче од камиона за превоз дрва и током […]

 • Колико тренутна власт жели да подели информације
  Шта се све догађало у нашој земљи у претходном периоду?

  Зашто је цена прасади достизала „чак“ 120 динара по килограму?

  Ко је крив за тако ниске цене које с […]

 • Представа – Жена мога мужа – Хит комедија
  Вечерас 08.04.2016 године у сали Дома Културе Велики Шиљеговац одржаће се представа „Жена мога мужа“. У овој комедији играју Драгана Суџук,Тијана Чуровић и Са […]

 • Ординација опште медицине – МЕДПУНКТ
  Отворена је ординација опште медицине МЕДПУНКТ у Великом Шиљеговцу. Сваки дан осим недеље др Иван А. Горохов, специјалиста интерне медицине, кардиологије и функционалн […]

 • Наступ нашег суграђанина Есада Попаре у емисији Никад није касно

 • РТК Репортажа – Златни котлић 2015
  Емисија приказана на Радио Телевизији Крушевац – разговори са учесницима, гостима и организаторима у цркви св.Петра и Павла у Великом Шиљеговцу.

  Снимак репортаже можете […]

 • Златни котлић 2015 – Велики Шиљеговац
  Данас је одржано такмичење у спремању рибље чорбе под називом „Златни Котлић 2015“ у Великом Шиљеговцу у порти цркве св. Петра и Павла. Такмичиле су се укупно 9 екипе из […]

 • Такмичење у спремању рибље чорбе
  Поводом прославе Преображења у цркви св. Петра и Павла у Великом Шиљеговцу дана 19.08.2015. год u 16:00 часова организоваће се такмичење у спремању рибље чорбе у црквеном […]

 • Традиционална изложба олдтајмера – Ђунис 2015
  Као и сваке године у Ђунису одржаће се 6. изложба олдтајмера – Ђунис 2015. Ово ће бити одлична прилика за све љубитеље старих аутомобила,мотора и трактора да посете […]

 • ТРАДИЦИОНАЛНИ НОЋНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ
  ВЕЛИКИ ШИЉЕГОВАЦ 2015
  Турнир ће се одржати од 05.07.2015 до 25.07.2015
  *****НА БЕТОНСКОМ ИГРАЛИШТУ!!!!*******.
  Пријава екипа до 05.07.2015 у 20:00
  Извлачење […]

 • Турнир у баскету – Каоник 2014
  Ноћни турнир ће се одржати 16 – 17 августа 2014. године на теренима основне школе у Каонику.

  Играће се по правилима уличног баскета и сви заинтересовани се могу пријавити се […]

 • Cover

  Odbojkaški vikend turnir „Trofej Ribare 2014“od 29.08-31.08-2014.godine– Kotizacija po ekipi 2.500 dinara– Besplatno noćno kupanje za sve prijavljene ekipe na 
  otvorenim bazenima u Ribarskoj Banji, u nedelju 31. avgusta.
  – ekipe su mešovite, maksimalno je dozvoljeno 10 igraca po ekipi
  – u startnoj šestorci moraju biti 2 pripadnice lepšeg pola
  – igra se na dva dobijena seta do 25 poena, u slucaju 3. seta igra se do 15
  – finale se igra na 3 dobijena seta
  – nagradni fond zavisi od uplata
  – najboljim ekipama obezbedeni su pehari i diplome, kao i najboljem igracu.
  – prijava ekipa je do petka, 29.avgusta, u 17 casova.

  Partneri turnira:
  Grad Kruševac
  Ribarska banja
  Sportski Savez Niša
  OK Napredak 037
  Kapital Magazin
  Smart Group
  OŠ „Velizar Stankovic Korčagin“
  Studentsko omladinska zadruga „BOX Poslovi“

  Medijski pokrovitelji:
  TV PLUS
  RTK

  Organizatori:
  Mladi za Ribare
  MZ Ribare

   

  Odbojka1 (2)

 • Aleksandar became a registered member 2 years, 7 months ago

 • Алатке за заштиту Ваше приватности
  [caption id="attachment_3377" align="alignleft" width="150"]Заштита Заштита[/caption]

  Многи сајтови прате понашање корисника користећи различите невидљиве софтвере своје или треће стране. То значи сваки пут када посетите веб страницу, ви вероватно делите податке о вашим навикама на мрежи, од кликова, прегледа страница или дељења садржаја на друштвеним мрежама, без обзира да ли га схватате или не. Али, постоји неколико начина у борби против онлајн праћења –  иако нико не може да блокира неке од софистицираних техника праћења, као што су „Fingerprinting“ и „Onboarding“. Ево три алатке које могу блокирати најчешће трагаче.

   

   

  „Ghostery“
  Са све већом базом података преко 1.900 локатора за праћење, „Ghostery“ је додатак за претраживаче који може да открије онлајн трагаче док прегледате одређене странице.

  На сваком сајту, „Ghostery“ приказује листу субјеката за праћење података са тог сајта у горњем десном углу екрана. Иако вам приказује све трагаче које детектује, „Ghostery“ их не блокира по дефаулту. Морате посетите страницу подешавања да блокирате појединачне локаторе или да блокирате све трагаче.

  [caption id="attachment_3379" align="alignleft" width="150"]Ghostery Ghostery[/caption]

  Ако вам не смета да Вас прате од стране трећих лица на одређеном сајту, можете да додате сајт на „белу листу“ користећи опцију у горњем десном углу.

  „Ghostery“ корисници могу одабрати да ли желе да пошаљу оцену до „Ghostrank“, сервиса који шаље анонимне информације до сервера „Ghostery“ о томе где и како корисници сусрећу трагаче. „Ghostery“ је непрофитна компанија која анализира податке сервиса „Ghostrank“,  и продаје га компанијама које желе да управљају својим праћењем пословања.

  „Ghostery“ се одржава од стране тима аналитичара који држе листу трагача ажурираном, према изјави Енди Кал (Andy Kahl), виши директор „Ghostery“ екипе.

  „Ghostery“ је додатак је доступан за најчешће коришћене претраживаче, укључујући Гугл Хром, Фајерфокс, Опера и Сафари. Такође је доступан за мобилне уређаје на иОС и Андроид Фајерфокс.

  „Disconnect“
  „Disconnect“ додатак који користи пријатељски приступ блокирању трагача по дефаулту, али дозвољава захтеве за које сматра да су неопходне за правилан приказ садржаја.

  „Disconnect“ открива локаторе на основу броја захтева који они направе и за вашу информацију их приказује у једну од четири категорије: оглашавање, аналитику, социјалним мрежама и садржај. Корисници могу поново омогућити софтвер или додати на белу листу сајт у десном горњем углу Веб претраживача.

  [caption id="attachment_3380" align="alignright" width="150"]Disconnect Disconnect[/caption]

  Екстензија такође има леп графички приказ свих захтева странице на којој сте, са графиконом сваког захтева треће стране повезаним на тренутној страници, и преглед веб ресурса сачуваних искључивањем локатора, као и пропусни опсег уштеђен блокираљем локатора.

  „Disconnect“ одржава своју базу података трагача претражујући популарне сајтове за захтеве трећих страна, онда категоризује те захтеве по типу. База података „Disconnect“  је отвореног кода тј бесплатна, за разлику од базе података „Ghostery“  сервиса.

  „Disconnect“ такође обезбеђује посебан додатак за претраживаче који вам омогућава да анонимно претражујете, укључујући Гугл, Бинг итд. „Disconnect“  наводи своје упите кроз властите сервере, тако да Гугл, на пример, отворен са додатком би био виђен као да је отворен преко „Disconnect“ сервиса.

  „Disconnect“ праћење и сигурносне екстензије су тренутно доступни за Хром, Фајерфокс, Сафари, и Оперу.

  „Privacy Badger“
  Ова алатка за блокирање локатора је нови пројекат „Electronic Frontier Foundation“ компаније и користи алгоритам да „научи“ које друштвене или огласне мреже вас прате током времена.

  То значи да алатки је потребно неко време да се „научи“. У почетку омогућава независне локаторе док не детектује образац у захтевима треће стране. Тада ће почети аутоматски блокира оно што сматра „не-споразумне инвазије на приватност људи,“ у складу са својом политиком.

  ЕФФ користи алгоритам и саставља листу филтера од локатора и тако чини локаторима тежим за заобилазак додатка.

  [caption id="attachment_3381" align="alignleft" width="150"]Privacy Badger Privacy Badger[/caption]

  Корисници могу ручно подесити блокирање помоћу клизача који контролишу приступ својим подацима у три нивоа: Потпуно блокирање свих захтева од треће стране, блокирање колачића од трећих лица, и одблокирање захтева треће стране.

  Подразумевано, „Privacy Badger“ ће направити белу листу домена који верује да су неопходни за веб функционалност. Ови домени ће аутоматски бити блокиран од додавања колачића, али неће бити у потпуности блокиран, осим ако се ручно подешавање не прилагоди тако.

  Као „Ghostery“ и „Disconnect“, корисници такође могу ручно додати на „белу листу“ сваки сајт тако што онемогућава „Privacy Badger“ док сте на њему.

   

  У занимљивом обрту, „Privacy Badger“ ће омогућити да се деблокира примаоц ако објавите политику приватности која даје опцију корисницима “ Do Not Track “ захтеве тј опцију да можете изабрати желите ли да прате Ваше навике током посете или не. Тренутно, само неколико компанија за праћење су се договорили да не прати кориснике које имају дугме “ Do Not Track “ у својим Веб претраживачима.

  „Privacy Badger“ је доступан за Гугл Хром и Фајерфокс. Листа сигурних сајтова –  „бела листа“ је доступна на „Github“  заједно са кодом за екстензије.

  Напомена о методама за обележавање локатора
  Ако инсталирате све три или било који број ових додатака истовремено, приметићете да су они често открију различит број трагача на било којој страни. То је зато што сваки сервис класификује праћење мало другачије.

  „Ghostery“ приказује појединачне трагаче по страници на основу сопствене базе података. У међувремену, „Disconnect“ приказује укупан број захтева од стране откривених трагача. И „Privacy Badger“ ознаке независних домена, а не број захтева од стране тих домена.

  Шта користите као заштиту од праћења на мрежи? Дозволите нам да и ми знамо у коментарима.

  Прочитајте шта Фејсбук каже о неуспелим покушајима праћења или који су најновији начини праћења корисника на интернету.

 • Load More