Избори 2017 – Видео

2. априла 2017. in Дешавања, Занимљивости, Новости

Избори 2017

Главна тема дана данашњи избори. Кандидат који је нама запао за око својим необичним пристпом је Бели. Покушали смо да сазнамо више о његовој идеји и плану, и ево Би-Би-Си јеве репортаже о Српском кандидату за председника. До сада смо имали разне приступе кандидата, од „затрпавања“ јавности рекламама само једног кандидата, лажним обећањима, пљувањем противника, претњама да ће изгубити радна места, разним мањим занемареним неправилностима на изборним местима до провере гласачког тела телефоном итд. Необичан приступ кандидатури, Бели користи спонтаност без притиска и по резултатима има сасвим добар учинак. Више и његовој идеји која је запалила оно мало младих што је остало у земљи можете видети испод.

Блокада увоза меса из Бразила?

22. марта 2017. in Здравље, Новости

До скоро смо сумњали на квалитет меса, да се подсетимо снимка из месаре Матијевић итд… Сада смо се уверили да јефтино месо пореклом из Бразила није здраво. Комади тог меса су завршавали и за нашим столом преко разних произвођача и увозника као што су Златиборац и Матијевић и још пар њих.

Месо из Бразила

Месо из Бразила

Како објављује дневник лист АЛО! Министарство пољопривреде и заштите животне средине Србије храну из увоза редовно контролише на граничним прелазима, као и на целој територији Србије. Они тврде да се контроле спроводе плански, континурано и редовно.

Планови контрола се, како објашњавају у ресорном Министарству, праве у односу на период и сезонски карактер, док се узорковања обављају на основу плана мониторинга, резултата досадашњих контрола, пријава потрошача и осталог. Према подацима министарства у прва два месеца ове године у Србији је из промета повучено 314 тона хране биљног и мешовитог порекла и 70.643 литара алкохолног пића. Најчешћи разлози стављања тих производа ван промета били су непрописна декларација и истекао рок, као и не постојање доказа о безбедности у тренутку контроле.

Реагујући на овакве информације и НР Кина је јуче привремено обуставила увоз меса из Бразила. За сада нема информација да ли ће исто поступити и наша земља. Али ово свако може изазвати потрес на свим тржиштима јер се ради о земљи која производи и извози огромне количине меса широм света.

Извор (agropress.org.rs)

Дан заљубљених – Биоскоп

11. фебруара 2017. in биоскоп, Дешавања, Новости, Обавештења

Зона Замфирова 2

Зона Замфирова 2

За дан заљубљених – биоскоп

После дужег времена, у нашем месту моћи ћемо погледати филм у биоскопској сали Дома културе.

У уторак 14.02.2017 године на Дан Заљубљених биће приказан филм „Зона Замфирова“ други део. Филм ће бити приказан у сали Дома културе Велики Шиљеговац. Цена улазнице је 250 динара.  Филм ће бити приказан у два термина:

 • Прво приказивање у 18 часова
 • Друго приказивање ће бити у 20 часова

Љубавна сага између Манета кујунджије и Зоне Замфирове наставља да се ниже. Остварење које бележи рекордну гледаност у нашој земљи и иностранству. Сада доступно, поппрви пут и у нашем месту. Позивамо све заљубљене да погледају наставак љубавне приче између Зоне и Манета.

Отварање поштанске штедионице

9. новембра 2016. in Дешавања, Новости

Отварање експозитуре Поштанске штедионице у Великом Шиљеговцу

Оtvaranje postanske stedionice siljegovac

Оtvaranje postanske stedionice siljegovac

Пре пар година били смо сведоци затварања експозитуре Комерцијалне банке у Великом Шиљеговцу, и то је умногоме отежало функционисање фирми,предузећа као и пољопривредних газдинства.

      Данас смо добили експозитуру Поштанске штедионице и уместо што би морали да идемо за Крушевац, како би завршили неки озбиљнији посао сада можемо то учинити и код нас. Поред експозитуре постављен је банкомат тако да грађани могу подићи новац кад пожеле. Отварањем овог објекта обезбеђена су три радна места, а ако се покаже профитабилном планира се увођење и друге смене, где ће још радника бити запошљено. Poštanska štedionica je za klijente obezbedila novu paletu proizvoda, a jedan od najvažnijih je dinаrski kredit za refinansiranje. На свечаном отварању су присуствовали градоначелник Крушевца Братислав Гашић заједно са председником месне заједнице Велики Шиљеговац Славишом Петровићем и Чабрић Предрагом и члановима савета.

Отварање

Отварање

Штедионица

Штедионица

Златни котлић „Преображење 2016“

12. августа 2016. in Дешавања, Новости

Златни котлић

Златни котлић – Преображење 2016

Клуб Спортских Риболоваца – Рибарска река и Црквена општина Велики Шиљеговац организују друго по реду такмичење у спремању рибље чорбе Златни котлић – Преображење 2016. Такмичење ће се одржати 19.08.2016 год у порти цркве Светог Петра и Павла у Великом Шиљеговцу. Пријаве екипа: Далибор Јовановић 069 488-42-40 и 062 488- 424. Позивамо све љубитеље на дружење и добру забаву.

 

Пропозиције такмичења:

 

 1. Пријава екипа, извлачење стартних бројева од 14:30 сати
 2. Контрола рибе од стране судија и почетак такмичења од 15:00 сати
 3. Преглед чорбе и оцењивање од 17:30 до 18:00 сати
 4. Проглашење победника такмичења и додлеа награда у 18:30 сати

ОЦЕЊУЈЕ СЕ:

 1. Укус чорбе
 2. Изглед чорбе
 3. Квалитет куване рибе (парче)

Организатор обезбеђује:

 1. Павиљоне
 2. Мајице за учеснике
 3. Дрва и подметаче за ватру
 4. По једна флаша киселе воде и сока
 5. Салвете, пластичне чаше и сто за сервирање
 6. Чиније за дегустацију и по један хлеб за сваки сто

После проглашења победника и доделе признања, молимо Вас да ваше ствари скупите и пређете у обележени део за дегустацију чорбе.

Председник клуба: Мирољуб Моца Ивановић

Црквена општина Велики Шиљеговац: Протојереј Братислав Вукићевић

ДОБРОДОШЛИ!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save