Отворен Европски фејсбук песнички фестивал

6. марта 2012. in Занимљивости, ИТ

Трећи Европски фејсбук песнички фестивал, за који се пријавило око 350 аутора из 20 земаља, отворен је на Новосадском сајму, у оквиру 18. Медјународног салона књига и 17. Изложбе уметности „Арт експо“.

фб-фестивал
фб-фестивал

Организатори фестивала су Банатски културни центар и Новосадски сајам, а свечано га је отворио председник фестивалског жирија Симон Грабовац.

– Путем фејсбука се око 130 аутора пријавило да ће доћи на сајам и да ће уживо читати своје песме – рекла је Тањугу директорка фестивала Сенка Влаховић-Филипов.

Она је истакла да је циљ Европског фејсбук песничког фестивала да се виртуални контакти у области књижевности претворе у стварност.

– Ово је највећи годишњи скуп свих оних који на фејсбуку пишу песме. Сви они ће добити шансу да се искажу на фестивалу – истакла је Влаховић-Филипов и најавила да ће сутра, другог фестивалског дана, у Нови Сад доћи седам песника из Немачке, који ће бити специјални гости фестивала.

извор Блиц

Share 'Отворен Европски фејсбук песнички фестивал' on Facebook Share 'Отворен Европски фејсбук песнички фестивал' on Google+ Share 'Отворен Европски фејсбук песнички фестивал' on MySpace Share 'Отворен Европски фејсбук песнички фестивал' on Twitter Share 'Отворен Европски фејсбук песнички фестивал' on WordPress Share 'Отворен Европски фејсбук песнички фестивал' on Email Share 'Отворен Европски фејсбук песнички фестивал' on Gmail Share 'Отворен Европски фејсбук песнички фестивал' on Yahoo! Mail

'

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.